tiistai 17. joulukuuta 2013

Zulea

Iso kiitos kaikille albiinotyttö Zuleaa tukeneille! Rahaa saatiin kokoon reippaasti yli odotusten, ja pari päivää sitten Zulea on saatu Ilembulan sairaalaan. Tänään dr. Charles arvioi haavan tilanteen, ja totesi ettei ihonsiirtoa vielä voida tehdä. Zulea kuitenkin jää sairaalaan, ja haavaa hoidetaan niin kauan, kunnes ihonsiirto on toivottavasti mahdollinen. 

Haava pahenee nopeasti, jo nyt kaksi viikkoa myöhemmin haava näytti paljon pahemmalta kuin Mdabulon klinikalla, mistä löysimme tytön. Jos tätä lahjoitusta ei olisi, ja itse saisimme päättää, olisi nyt aika lopettaa haavanhoito nykyisin menetelmin, ja antaa tytön elää kivuttomammin ilman hoitoa. Tähän asti sidokset on vaihdettu joka kolmas päivä, mutta haavasidos jää niin lujasti kiinni ihoon, että siitä on ollut melkein enemmän haittaa kuin hyötyä, puhumattakaan siitä kivun määrästä, mitä lapsi joutuu kokemaan. Tänään kuitenkin dr. Charles päätti, että tästä eteenpäin haavaa hoidetaan aktiivisesti Ilembulan sairaalassa nukutuksessa niin kauan kuin on tarpeen. Jos aktiivisella haavanhoidolla haava saadaan parempaan kuntoon, voidaan ihonsiirto suorittaa myöhemmin. Korostamme edelleen, että ilman tätä teiltä ihanilta ihmisiltä tullutta lahjoitusta Zulean hoito täällä ei olisi mahdollista. Nyt Zulea siis jää tänne hoidettavaksi niin pitkäksi aikaa kuin on tarpeen.  

Vaikka täällä hoidetaan Suomen olosuhteisiin verrattuna potilaita hyvin alkeellisin menetelmin, on täällä Ilembulassa kuitenkin paljon osaamista eri haavanhoitojen suhteen. He pitivät esimerkiksi hengissä yli kaksi kuukautta naisen, jolla oli yli 50% ihosta palanut, ja sopii ihmetellä, miten se olisi ollut Suomessa mahdollista varsinkin siihen nähden, että täällä ei ole mitään "fancy stuff", vaan vain lähes kaikki perustarpeet. Toivoa siis todellakin on!

Huomenna aamulla aloitetaan Zulealle ensimmäinen haavanhoito nukutuksessa, ja poistetaan kaikki kuolleet kudokset ja aloitetaan Metronidazole-hoito.  Ja kaikki jotka uskovat rukouksen voimaan saavat tähän väliin laittaa kädet ristiin ja rukoilla enkeleitä tälle tytölle, ja te muut laittakaa peukut pystyyn! 


Zulea ja Zulean äiti


Eli vielä kerran iso, iso kiitos teille kaikille!

-Heli & Ella

6 kommenttia:

  1. Ei tälle päivälle löydy mistään isompia tunteita: onnea, iloa, helpotusta. Peukut on pystyssä!! :)

    VastaaPoista
  2. No arvaa oonks määki ollut tänään onnellinen! Eihän vielä mitään olla ratkastu, mutta toivo kuitenkin elää! Ehdin nimittäin vähän jo pelätä että joudun ilmottamaan lahjottajille et sori no can do! Mut eipä käyny niin, peukut on edelleen pystyssä mullakin!

    VastaaPoista
  3. Ennen kaikke kiitokset sinulle ja Ellalle aktiivisuudestanne, jotta Zulea saatiin hoitoon. Täällä ollaan kädet ristissä ja peukut pystyssä. -Mummu-

    VastaaPoista
  4. Ihanaa kuulla tämä! Koska emme ole FB-kavereita, tiesin tästä vain M-mutkan kautta. Hän yritti linkittää sitä mulle, muttei onnistunut. Hienoa, että löytyi riittävästi omastaan lahjoittavia. Muistan Zuleaa ja hänen hoitoprosessiaan iltarukouksissa.

    VastaaPoista