tiistai 5. marraskuuta 2013

Sairasta

Orpolalla on yhdeksän aivan ihanaa pientä rakasta, mutta aina ei heilläkään mene kaikki ihan putkeen. Tässä on nyt sanotaan viikon sisään annettu antibiootteja/syötetty parasetamolia/kannettu sairaalaan tutkittavaksi/kokeiltu onko lapsi kuumeinen/niistetty nenää/pidetty sylissä flegmaattista, kuumaa, yskivää lasta vuorotellen suunnilleen jokaisen lapsen kohdalla.

No, tottakai niitä täytyy silti halia ja pussailla, eikä vauva osaa yskiä poispäin. Sitäpaitsi minulla on hyvä vastustuskyky, en ole koskaan kipeänä. Just joo, ja lehmätki lentää.

Pari päivää olen tässä ollut yskäinen, ja ajatellut että kyllä se siitä, pikku flunssa vain. Siinä vaiheessa, kun nukun yöni huonosti, parinkymmenen metrin kävely tuntuu maratonjuoksulta ja nieleminen sattuu,puhumattakaan siitä yskimisestä, vedän buranaa naamaan ja menen orpolalle, koska nyt ymmärrän itkuisia lapsia loistavasti. Ja sehän sitten tietenkin kostautuu.

Viime yö oli huonosti nukutuin pitkään aikaan. Valvoin välissä tunteja, palelin, ja yritin pitää päätä koholla, jos yskiminen olisi vähän helpompaa. Aamulla oli ääni pois, ja sitten alkoi pyörryttää aamupalapöydässä. Kuumetta 38,7.

Jep, jossain kohtaa täytyy antaa periksi ja maata yksi päivä sängyssä. Mutta hei, no worries, mulla on kämppiksenä melkein valmis sairaanhoitaja! :)


6 kommenttia:

  1. Hei Heli, jos yhtään lohduttaa, niin täälläkin ollaan flunssasia. Jooa on ollut lauantaista lähtien kovassa
    ( 39,3) kuumeessa. Eilen hieman kuume hellitti, mutta yskii kovin ja nenä vuotaa. Paranemisia sinne kaikille! -Mummu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eip voi muuta sanoa kuin "pole". Sitä olen itsekin kuullut koko päivän, tarkoittaa sellaista osanottoa :)

      Poista
  2. Pole, pole! Onneksi kotisuomesta saa tarvittaessa myös lääkärin puhelinneuvontaa ja ilembulassa on useita länsimaisia lääkäreitä:) äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asante mama. Ja sitäpaitsi ei flunssaan lääkäreitä tarvita :D

      Poista
  3. Voit rauhassa levätä muutaman päivän ja palata sitten töihin. Parempi että olet itse kunnossa kun hoidat niitä pieniä räkäneniä! Viimeksi olin siellä poissa töistä pari viikkoa kun olin kipeenä. Se kyllä sallitaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lepäsin yhden, ja eilen menin jo takaisin :) en vieläkään ole täysin kunnossa, mutta kuumetta ei enää ole. En halua olla poissa sieltä pikkuisten luota :(

      Poista