perjantai 15. marraskuuta 2013

Aina ei kaikki mee niinku Suomessa

"Oispa aamupalalla uunituoreita sämpylöitä. Tai siis sellasia suht pehmeitä."

"Oliks siellä ihan siisti vessa?"
"Joo, siellä oli vessanpönttö."

"Siis muistaksä miltä tuntuu sellanen tosi kuuma suihku, sellanen missä ei voi oikeen ees olla ku se vesi on niin kuumaa?"

"Oispa ihanaa nukkua joskus viileessä"

"Meillä on hei ollu jo kaks päivää koko ajan vettä ja sähköä!"

On hassua, miten elämäntavat, -asenne ja arvot muuttuvat niin paljon näissä olosuhteissa. Jos Suomessa hanasta ei tulisi vettä, olisi joku jo pahasti vialla, ja miettikää sitä yleisönosastonkirjoitusten määrää kun kunnan ainoasta pankkiautomaatista ei tulisikaan rahaa juuri sillä viikolla kuin haluaisi. Ei Suomessa ei tulisi mieleenkään suunnitella, että "lataanpa nyt tämän kännykän kun sähköä kerrankin on" tai "vois käydä suihkussa nyt kun vettä tulee".

Täällä ei ole mihinkään kiire, ja oikeastaan on vähän outoa olla paikalla silloin kun on sovittu (paitsi suomalaisten kesken sovitaan, että Makambakoon lähdetään kello 14.14...). Kaikki järjestyy, vaikka ei ehkä ihan niin kuin itse asiat järjestäisi. 

Sopii minulle tietysti, sen tietää kaikki, jotka ovat ikinä nähneet tehokkuuteni esimerkiksi aamuisin...


No joo, sellaisia pohdintoja elämänasenteesta täällä. Meitä on tällä hetkellä täällä muuten 10 vierasta, joista 8 on ruotsalaisia ja yksi suomenruotsalainen. Että joo.

Ella muuten sai nyt eilen luotua sellaisen blogin, johon pystyy jopa kirjoittamaan. Suosittelen kaikille, Ella osaa kirjoittaa niin että ainakin minua naurattaa :D ellsmaj-africa.blogspot.fi

-heli

10 kommenttia:

  1. Hyvä että olet siellä ruotsinkielisten seassa, saat hyvää ruotsin kielen harjoitusta! Terkkuja täältä kotoa, missing you:) Äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka se ruotsin kieli ei kyllä ollut se mikä piti täällä oppia :D

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Eikö mamat enää leivo sämpylöitä? Vanhojen mamojen aikaan meillä oli aika usein tuoreita sämpyöitä. Tosin se oli aina sitä samaa ja muutamassa kuukaudessa niihin jo vähän kyllästyi. Onneksi Makanbakosta sai vähän vaihtelua suolakurkun ja muidenkin herkkujen muodossa. Terveisiä kaikille tutuille ja halit niille pienille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Leipoo joo, mutta ei joka aamu, eli välillä on vähemmän pehmeitä sämpylöitä :)

      Poista
  4. Nyt on Ellankin blogi löydetty ja on mielenkiintoista lukea teidän molempien tuntemuksia sieltä. Kaikki on niin toisin kuin täällä kotisuomessa.
    Tällä hetkellä tänne on rantautumassa syysmyrsky tuulta 25 m/s ja Forttum on antanut varoituksen mahdillisista sähkökatkoista.
    Terveisiä ja mukavaa sunnuntaipäivää teille sinne! :) -Mummu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että luet sitäkin :) tekin pääsette tähän meidän fiilikseen kun sähköt menee poikki. :)

      Poista
  5. Tällä hetkellä Suomessa 180 000 taloutta ilman sähköä. Raisiossa sähköt pelaa. Myrsky ei riepotellut niinkään
    Varsinais-Suomea, vaan puhalsi pohjoisempaa. Ei vielä päästy käyttämään taskulamppua ja kynttilöitä, varauduttiin kyllä.
    -Mummu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooo, ollaan luettukin iltasanomia :) meillähän täällä on joka päivä sähkökatkoksen riski, mutta ikinä ei olla varauduttu kynttilöillä ja taskulampuilla, aina niitä saa olla etsimässä :D

      Poista